Стефан Данаилов попиля Елена Йончева и разкри какво ще стане на конгреса на БСП

Стефан Данаилов попиля Елена Йончева и разкри какво ще стане на конгреса на БСП

Стефан Данаилов насмете Елена Йончева и я обвини, че също има вина в това, че БСП се класира втора на изборите за европарламента. 

"Елена не показа политическа мисъл. Тя се държеше като разследващ журналист и ни занимаваше непрекъснато с три доклада и две къщи. На фона на кампанията, която правеше Бойко, агресията на Елена, беше грешка", коментира Стефан Данаилов пред "Епицентър".

Advertisement:

Той разкри и какви са вижданията му за конгреса на столетницата в неделя: "Първо, трябва да си отговорим на въпроса – какво ни предстои да вършим, а не с кого. На нас ни предстоят много важни избори. Каквото и да говорят, в партията има подем, видим подем. И е грехота да се разсейваме с щуротии. Приличаме на един 136-тонен кораб, който 30-40 човека се опитват да го клатят, за да съборят капитана. Ако не дойдем на себе си, това ще се случи. Ако се отиде на война – това, което гласят опонентите, ще бъде страшно! Аз се тревожа Корнелия да не хвърли оставка и да си тръгне – да се откаже от председателството и да напусне ръководството на партията."

Стефан Данаилов защити Корнелия Нинова:

"Нинова поведе маса народ, видях го това с очите си. Изправи партията, вдъхна ѝ самочувствие. Партията не може да бъде тревожена непрекъснато. Много ми се вижда куха целта на цялото мероприятие срещу Нинова.

Да, тя направи грешка като си подаде оставката, беше плод на емоцията ѝ, която я тресе непрекъснато и която, както казваше баща ми, някога ще ѝ зарие тъпана. Предупреждавал съм я – да брои до 10 преди да говори. Това е една от грешките ѝ – хвърля се ентусиазирано и емоционално във всичко. Но аз все пак вярвам в мъдростта на делегатите на конгреса – това са мои другари, вярвам в разума им. Да, ще бъдат провокирани от групата на опозиционерите, но не ми се вярва тези 600-700 човека да бъдат толкова объркани и да повярват на тази голяма интрига, която се завъртя около нея."

Advertisement:

Стефан Данаилов отбеляза и успеха на Бойко Борисов, който поведе кампанията на ГЕРБ: 

"Гениално! Гениално ги изигра! За 10 дни си направи кампанията. И нашите тичаха много по срещи, Нинова обиколи страната и навсякъде водеше Елена със себе си, но усещането за липса на позитивна европейска перспектива остана. 

Предупреждавал съм Нинова, че отваря много фронтове. Защо ѝ трябваше конфликта със Сергей? Все пак той е бил толкова години шеф на тази партия, председател е на ПЕС и това пролича в предизборните дискусии. В дебатите той се държеше много професионално. От нашите кандидати той беше единственият сериозен политически говорещ човек. Даже го поздравих за това. А Елена потъна." 

Стефан Данаилов разкри и какво терзае Нинова и защо е държала да си подаде оставката:

"Нинова е морален човек и при мисълта, че трябва да направи това, ми каза: "Те ще ме съсипят!" Питам я: "Кой ще те съсипе?" – "Обществото!", отговори ми тя. Направи сметка – кой си е подал оставката след провалите досега? Сергей ли я подаде или Миков я подаде? Миков беше сигурен, че ще го преизберат на конгреса и затова е тази омраза към Нинова сега. А тя след избирането ѝ за председател не си позволи да каже някои истини за предишното ръководство на партията – за финансови нарушение и т.н., за да запази партията.

Сега ѝ казах: „За да запазиш партията, ще си изкараш мандата докрай! Разбира се, че ще те хокат, че ще казват, че е театър, ще търпиш!” Сергей ще ми говори за театър!

Виждате цели партийни структури я призовават: „Оттегли оставката!“ Малко ли е това? Нинова да застане отпред, да поеме плюнките, но да запази партията. Нали това казваше досега – да запазим партията, да обновим, да я подновим. Кой ще я управлява БСП? Жаблянов ли, който вече се изживява като шеф на партията."

Източник: blitz.bg

Advertisement:
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *