Стана ясно защо новите коли се развалят толкова бързо

Стана ясно защо новите коли се развалят толкова бързо

Отговорът на този въпрос е ясен, без да е упоменат някъде изрично. Автомобилните производители правят коли, които да не издържат много повече от гаранцията, за да могат да печелят, както от покупката на нови автомобили, така и от скъпите ремонтни дейности.

Липсата на надеждност в основните възли и агрегати на автомобилите е напълно умишлена и се прави от производителите посредством няколко основни трика.

Advertisement:

Топ 9 марки с най-бързо авариращи скоростни кутии

Така например, лекосплавните и ефективни нови двигателни блокове, които тежат значително по-малко, разполагат с отлична геометрия на цилиндрите и имат минимални топлинни деформации, на практика са направени така, че се износват много по-бързо. Това е описано в гаранцията, но така, че да не може да се прочете от всеки.

Да долея или да заменя маслото: Най-разпространената грешка, която убива двигателя

При обстоен преглед на гаранционните условия на един автомобил става ясно, че ресурсът на повечето нови двигатели е не много повече от 200 000 километра. Освен проблема с блока, нарочен друг такъв е този с регулирането на клапаните. Отказвайки се от монтаж на хидрокомпенсатори, клапаните трябва да се регулират след пробег от около 100 000 километра.

Advertisement:

Посочиха петте най-безсмислени и безполезни, но рекламирани автомобилни „екстри“

Производителите обаче не казват, че за реглаж на клапаните в повечето съвременни двигатели се налага разглобяването на половината мотор и свалянето на разпределителния вал, което естествено не е никак евтино. Подобни хитринки и „капани“, залагани от автопроизводителите има и в електрониката на колата, в елементи от окачването, в скоростната кутия и естествено – по детайли от каросерията.

При тези 5 коли ангренажната верига се къса по-бързо

Ако всички тези, нарочно интегрирани „капани“ бъдат премахнати, то ресурсът на колата ще е значително по-голям, а ремонтите ще станат доста по-евтини. Но главното – автомобилът ще престане да бъде еднодневка.

 

Advertisement:
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *