При тези 8 здравословни проблема лимоновият сок е по-ефикасен от хапчета:

При тези 8 здравословни проблема лимоновият сок е по-ефикасен от хапчета:

Много са коментирани ползите от лимоновия сок и продължават да се водят дискусии, дали приемането му е полезно или вредно за организма. Днес ще ви представим 8 здравословни проблема , при които лимоновият сок има по-силно действие, отколкото приемането на хапчета.

Лимоновият сок съдържа флавоноиди. Те притежават антиоксидантни и противоракови свойства.

Advertisement:

За сока от лимон е известно, че предотвратява диабета, високото кръвно налягане, повишена температура, запек, лошо храносмилане и много други проблеми, подобрява състоянието на кожата, косата и зъбите. Изследвания на Американската урологична асоциация подчертават един факт, че лимонадата или лимоновият сок отстраняват успешно камъни в бъбреците, образувайки цитрат на урината, което предотвратява образуването на кристали.

8 проблема, които лимонената вода решава много по-добре от таблетките:

1.

Отслабване

Нови изследвания показват, как лимоновият сок помага на нашите цели към по-ниско тегло. Съдържа пектин, който е влакно, помагащо в борбата със затлъстяването.

2. Проблеми с кожата

проблемна кожа

Advertisement:

Лимоновияят сок е пълен с антиоксиданти, които помагат да се отървете от петна или бръчки, възрастови петна и белези. Той също така почиства вашата кръв и прави кожата и тена по-ясни и здрави.

3. Детоксикация

Мощният детоксикатор (лимоновият сок), смесен с вода, се предписва за пречистване, обновяване на организма и детоксикация.

4. Движение на червата

движение на червата

Лимоните са богати на растителни влакна, наречени пектинови влакна, които помагат на нормалните движения на червата, поддържат ги чисти и винаги действат като мощно антимикробно средство.

5. Небалансирано рН

Изпивайки чаша топла вода с лимон сутрин, можете да понижите нивото на рН и да го направите по-алкално. Всичко това е благодарение на факта, че въпреки киселия си вкус, лимоновият сок създава алкална среда в тялото.

6. Проблеми с храносмилането

Помага за храносмилането чрез стимулиране на производството на жлъчката.

7. Растеж на бактерии

Спира размножаването и растежа на бактериите

8. Възпаление и болка

Лимонът помага при болки и възпаления в ставите, особено в коленете, и помага за разтваряне на пикочната киселина. Това е фантастично лекарство за възрастните хора.

Източник: zajenata.bg

Advertisement:
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *