Израелски лекар разкри как може да се улови рак в ранен стадий. Препоръки, които ще спасят живота ви!

Израелски лекар разкри как може да се улови рак в ранен стадий. Препоръки, които ще спасят живота ви!

Ракът може да кажем, че е бичът на 21 век. Тази коварна болест отнема живота много бързо и някой път е много трудно да бъде разпозната

По телевизията и в социалните мрежи,  неуморно говорят за пробиви в лечението на някои болести, и най-важното, на онкологични заболявания. Това, разбира се, се отнася до последните прогресивни развития, които могат фундаментално да променят съдбата на сериозно болните пациенти.

Advertisement:

Въпреки това, малко хора разбират, че такива методи на лечение дават шанс да се хванат в по-късните етапи на болестта и само малцина осъзнават, че най-ефективният начин да се предпазят от ужасна съдба е ранната диагностика на рака.

Затова днес ще споделим с вас важни препоръки, които могат да спасят живота ви, но и на вашите близки. Това е много важно!

 

Признаци на рак в ранните етапи

Тази тема е важна, защото ранната диагностика на рака може да реши проблема, преди туморът да започне да метастазира и да се разпространи в другите органи. На първо място, за пациента са достъпни прости и ефективни процедури, и второ, то дава на пациента неоценим шанс да предотврати години на страдание, помага да се избегнат разходите за лечение и в дългосрочен план спасяват живота.

За да стане населението по-съзнателно, е необходимо всеки човек да спазва тези прости, но важни правила.

Съзнателният човек трябва да е наясно със симптомите на някои заболявания. Това означава, че има промени в организма, на които трябва да обърне специално внимание, а не да ги пренебрегва, както често се случва.

Всеки, без изключение, трябва да се свърже със специалист, когато се открият първите съмнителни симптоми.

И най-важното е, че населението трябва да знае какви препоръки съществуват за ранна диагностика, съответстваща на възраст, пол, професия и т.н.

Израелската медицина – една от най-прогресивните – отдавна е убедена, че е много по-полезно за държавата да предотврати болестта предварително, отколкото да я лекува дълго време и не винаги успешно. По тази проста причина Министерството на здравеопазването им отпуска големи средства за образователна работа с населението, насочена главно към ранна диагностика и впоследствие към предотвратяване на заболявания.

Това е, което израелските експерти препоръчват на всеки, който иска да живее дълго и да бъде здрав. Тази схема ще помогне да се диагностицира сериозна патология на ранен етап и да се започне своевременно терапията.

Advertisement:

След 40 години и мъжете, и жените трябва да си правят пълна кръвна картина, което може да покаже сериозен проблем. Например, ако в анализа се намалят индексите на хемоглобина, отговорният лекар ще започне да търси причината: кървене в червата или стомаха, възможна язва и може би онкология.

Мъжете, които са навършили 50-годишна възраст, трябва да се подлагат на дигитален преглед на простатата годишно и да бъдат тествани за PSA туморен маркер – специфичен антиген на простатата.

След 40 години, жените поне веднъж на всеки две години, или по- често, трябва по-често да провеждат превантивна мамография, да ходят на гинеколог веднъж годишно и да посещават всяка година мамолог за консултация. Друг важен скрининг за жена след 40 г.

е цитонамазка върху папиломавирус, който често е добър спътник на рака на маточната шийка.

От 50-годишна възраст както мъжете, така и жените трябва да се подлагат на ежегодна гастроскопия и колоноскопия . Това ще помогне да се гарантира, че в червата няма полипи, които са склонни да се дегенерират в рак. Препоръчително е също така да се проведе тест за фекална окултна кръв за ранно откриване на колоректален рак.

Ако наследствената история е обременена с онкологични заболявания, е необходимо да се потърси съвет от генетиката, която вероятно ще даде насока за определени генетични скрининг или  горепосочените изследвания да се извършват по-често.

Друга също толкова важна препоръка е да посещавате дерматолог всяка година, за да изследвате кожата за подозрителни тумори.

В останалото – трябва да сте изключително внимателни към сигналите на собственото си тяло . Запек, всякакви промени в качеството на изпражненията, следи от кръв на тоалетна хартия, течност от зърната на гърдите при жена, външна промяна и бърз растеж на рождените белези по кожата са всички сигнали, които трябва да ви накарат да се свържете с лекар веднага!

 

Убедени сме, че тези прости, но много ценни препоръки могат да спасят повече от един живот. Вие и само вие сте отговорни за собственото си здраве! И ако след като прочетете тази статия, най-накрая решете дали да се консултирате с лекар – това е първата стъпка към здраво и щастливо бъдеще. Бъдете здрави!

Уверете се, че споделяте тази важна информация с приятели в социалните мрежи. Това вероятно ще им помогне да се предпазят от ужасно нещастие.

Източник: zajenata.bg

Advertisement:
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *