Работата стана много дебела! Ето кой е мистичният кръстник на министър Горанов, който му даде гигантския апартамент!

Работата стана много дебела! Ето кой е мистичният кръстник на министър Горанов, който му даде гигантския апартамент!

Днес стана ясно, че Антикорупционната комисия ще проверява къде живее финансовият министър Владислав Горанов след разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Повод стана въпрос, зададен към обвинител номер едно по време на участието му в телевизионното предаване „Шоуто на Слави“ дали Горанов живее в апартамент, свързан с фирма на на братя Домусчиеви, съобщи Канал 3.

Advertisement:

Горанов пък заяви в парламента, че апартамента не е на Домусчиев, а на кръстника му.

От прокуратурата днес разясняват:

„По повод информация от зададен въпрос, че „министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен“, главният прокурор е разпоредил проверка за престъпления по чл. 283 НК/чл. 304б НК. Действия по проверката спрямо министър Владислав Горанов ще бъдат възложени на КПКОНПИ“.

Финансовият министър Владислав Горанов признава в имотната си декларация, че ползва безвъзмездно чужд имот за жилище. Става въпрос за апаратамент от 180 квадратни метра в супер луксозния комплекс Есте в най-престижния софийски квартал Изток. Според записаното в декларацията това става от 2012 г.
Цената за наем на подобен апартамент според обявите на самия комплекс е малко над 10 евро на квадрат или над 1800 евро за въпросния апартамент – цяла министерска заплата. За 6 години са 253 475, 57 лв.

Попитан от Сашо Диков в предаването му по Евроком по темата, Горанов призна, че живее там. Водещият му зададе въпроса и за собственика на комплекса Домусчиев, визирайки председателя на КРИБ. Според Горанов не е на Домусчиев.

Advertisement:

19 минути провери и се оказа, че според регистъра Есте пропъртис е собственост на Адванс пропъртис. А на кого е Адванс Пропъртис? Според регистъра това са братята Георги и Кирил Домусчиеви. Управителят на Есте Борис Балев пък участва в управлението на много дружества, свързани с шефа на КРИБ, сред които и флагмана му Хювефарма, в някогашния фонд по масовата приватизация Напредък и други.

Възникна и въпросът кой е кръстника на Владислав Горанов.

За това, че министърът на финансите е масони, се говори от отдавна. Горанов не е коментирал това обстоятелство, но е публично известно, че неговият кръстник Иван Сариев е високопоставен масон (дори оглавяваше една от ложите от 2015 до 2017 г.) Преди пет години пък главният прокурор Сотир Цацаров категорично отрече да е масон, а и не е посочил подобно членство в декларацията си.

Наскоро Горанов и Цацаров седяха един до друг по време на заседанието на парламентарната анкетна комисия за продажбата на ЧЕЗ. Когато се срещнаха, двамата се здрависаха, а от запечатания от фотографа на „Дневник“ Георги Кожухаров момент се вижда изключително необичаен захват, в който пръстите на финансовия министър стоят някак неестествено.

Според Енциклопедия на масонството на Албърт Маккей въпросното ръкостискане се нарича „лъвска лапа“ (заради приликата с крайника на едрата котка) и е метод за разпознаване между масоните. Зад него стои историята за лъва от племето на Юда, потомък на Давид, която се среща на две места в Новия завет.

Дали Цацаров, Горанов или други хора на високи позиции в държавата са масони има значение само доколкото секретните общества (също както ловните дружинки, връзките между сътрудници и щатни служители в ДС и прочее) създават мрежи за влияние, които са инкубатор на конфликт на интереси.

И, разбира се, в случая е напълно възможно ръката на Горанов съвсем неволно да се е плъзнала към масонската лапа. Добре е обаче да се знае какво означава това – да не би случайно да се подаде грешен сигнал.

Източник: bradva.bg

Advertisement:
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *